ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ημερομηνία: 31/1/2024
Τίτλος: ΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΜ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024
Περιγραφή:
Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος, δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να διεξάγουν με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως. Αυτό συμβαίνει για τους παρακάτω δύο λόγους:
  1. Οι παρούσες συνθήκες εξ αποστάσεως εξετάσεων μέσω διαδικτύου δεν διασφαλίζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων. Η αδυναμία διασφάλισης του αδιάβλητου έχει τεκμηριωθεί και με βάση συγκριτική στατιστική μελέτη ιστογραμμάτων βαθμολογιών του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-21 (όλες οι εξετάσεις είχαν διεξαχθεί από απόσταση λόγω COVID-19) και του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22 (όλες οι εξετάσεις διεξήχθησαν δια ζώσης), η οποία παρουσιάστηκε από την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών τον Οκτώβριο του 2023 και είναι δημόσια διαθέσιμη.
  2. Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις μέσω διαδικτύου, όπως αυτές διενεργούνται σήμερα, δεν διασφαλίζουν την ίση αντιμετώπιση όλων των φοιτητών/τριών - ανεξάρτητα απο τον οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό περίγυρό τους καθώς και ενδεχόμενα άνιση πρόσβαση σε τεχνικά μέσα (ταχύτητα και σταθερότητα σύνδεσης internet, πρόσβαση σε ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως το ChatGPT, κλπ).
Link1:
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή