NEA


Ημερομηνία: 23/7/2010
Τίτλος: ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Περιγραφή: Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος με μεγάλη λύπη ανακοινώνουν τον αιφνίδιο χαμό του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Γιώργου Πετρόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματός μας. Η εξόδιος ακολουθία του έγινε από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Ζωγράφου, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 5μμ. Προς ένδειξη πένθους και προς τιμή του καθηγητή Γ. Πετρόπουλου το Τμήμα παρέμεινε κλειστό την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.

O Γ. Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983. Το 1991 του απονομήθηκε το Διδακτορικό Δίπλωμα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής (1984-1991) ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Δυναμικής των Μηχανών (Κατασκευαστικός Τομέας) του ΑΠΘ συνεισφέροντας στις συναφείς εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Από το Φθινόπωρο του 1992 έως το Θέρος 1995 εργάσθηκε ως Έκτακτος Καθηγητής Τριβολογίας στο ΤΕΙ Πειραιά. Ο Γ. Πετρόπουλος ξεκίνησε να υπηρετεί στο Τμήμα από το 1996, αρχικά ως Λέκτρορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής Δυναμικής Μηχανουργικών Κατεργασιών. Ήταν επίσης Διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανουργικών Κατεργασιών

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα ήταν στην Θεωρία και Τεχνολογία Κατεργασιών Μορφοποίησης με Αφαίρεση Υλικού, Μετρολογία, Τριβολογία, Βελτιστοποίηση Οικονομικών Μεγεθών των Κατεργασιών, Ταλαντώσεις Μηχανολογικών Συστημάτων, Διαγνωστική και Προγνωστική Βλαβών. Συμμετείχε στις επιστημονικές εταιρίες: 'Ενωση Ελλήνων Φυσικών, Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), Balkan Tribological Association (ΒΤΑ), American Society of Mechanical Engineers (ASME) και Ελληνική Μεταλλουργική Εταιρία.

Ο Γ. Πετρόπουλος ξεχώριζε ως άνθρωπος για την πραότητά του, το ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, και τα ποικίλα πέραν των επιστημονικών ενδιαφέροντά του. Η απουσία του θα είναι αισθητή στο Τμήμα. Τα μέλη του Τμήματος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Link1: Ιστοσελίδα Γιώργου Πετρόπουλου
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή