NEA


Ημερομηνία: 13/6/2015
Τίτλος: Παρουσιάστηκε το αγωνιστικό μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας "Κένταυρος"
Περιγραφή: Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, η φοιτητική ομάδα Κένταυρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε το αγωνιστικό μονοθέσιο Νessus R, το οποίο κατασκεύασε. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου μπροστά από τη θόλο του Πανεπιστημίου, παρουσία του Πρύτανη Γιώργου Πετράκου, καθηγητών αλλά και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών αρχών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Πετράκος που δήλωσε συγκινημένος από την προσπάθεια των φοιτητών αλλά και χαρούμενος αφού το όλο εγχείρημα αποτελεί μια ένδειξη, όπως είπε, ότι υπάρχει μία καλύτερη Ελλάδα και ένα άλλο Πανεπιστήμιο. Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αλέξης Κερμανίδης, που είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Project, τόνισε πως με την προσπάθεια και την ενασχόληση, αλλά και τις κατάλληλες ευκαιρίες, μπορούν οι φοιτητές να καταφέρουν πολλούς στόχους. Παράλληλα σημείωσε πως η επιτυχία του μονοθέσιου είναι αποτέλεσμα διαβάσματος, μελέτης στο εργαστήριο και δραστηριοποίησης των φοιτητών για την εξεύρεση των πόρων.

«Αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα είναι η δουλειά μηνών για περισσότερους από 20 φοιτητές από διάφορα τμήματα του Πολυτεχνείου» δήλωσε ο φοιτητής Μύρων Παπαδημητράκης και συμπλήρωσε ότι το Νessus R είναι το εξελιγμένο μοντέλο του περσινού μονοθέσιου που πέρασε τα κριτήρια αξιολόγησης και ανάλυσης κόστους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια του αγωνιστικού μονοθέσιου που θα βρεθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό formula student της Γερμανίας για να διαγωνιστεί στοχεύοντας σε ακόμα μία διάκριση για την ομάδα Κένταυρος. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Hochenheim από τις 27 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου στη διάσημη πίστα της formula 1.

Η δραστηριότητα της ομάδας Κένταυρος έτυχε σημαντικής δημοσιότητας στα τοπικά και εθνικά μέσα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι άρθρα:

Στο Hockenheim της Γερμανίας με αγωνιστικό μονοθέσιο η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ημερησία 24/26/2015)

Βόλος: Με...γκάζι ο «Κένταυρος» σε γερμανική πίστα Formula (Τα Νέα, 25/5/2015)

Στην πίστα του Hockenheim ο «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Real.gr 25/5/2015)

Μαρσάρει για νέες επιτυχίες το μονοθέσιο της "Κένταυρος" (Η Θεσσαλία, 13/6/2015)

Το αγωνιστικό της μονοθέσιο παρουσιάζει στην παραλία του Βόλου η φοιτητική ομάδα «Κένταυρος» (e-thessalia 9/6/2015)

Παρουσιάζει το μονοθέσιό της η ομάδα «Κένταυρος» (Ταχυδρόμος, 12/6/2015)

Παρουσιάζεται το μονοθέσιο, στην παραλία του Βόλου (Ελευθερία, 9/6/2015)

Η ομάδα "Κένταυρος" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με μονοθέσιο αγωνιστικό σε διαγωνισμό formula1 στη Γερμανία (LarissaTimes.gr, 27/5/2015)

Link1: http://centaurus.mie.uth.gr/
Link2: https://www.facebook.com/Centaurus.Team
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή